Guia de FilňPolis

Passeig de temes
Àgora de debats
Acadèmia de pensadors
Barri Nou de filòsofs
Barri Antic de filòsofs
Taller de conceptes
Estadi de competicions
Palau de les ciències
Temple de respostes
Biblioteca de textos
Presó de barbaritats
Mercat de varietats
Jardí dels somriures
Edupolis: ciutadania
10 aniv: al·legories
Port de webs
Oficina d'informació
Correus
      Mapa
      Polis
      Castellano

L'ÀGORA era un dels llocs preferits pels grecs, sempre oberts a DEBATS. Aquí, es plantegen diferents qüestions i s'estableix un espai on, qui ho desitgi, pot participar.

 
Què denuncies del món que t'ha tocat viure?
  Diferents pensadors sospiten i denuncien comportaments del món que els ha tocat viure. En el segle XIX es formularen destacades denúnices; però, i avui, de què sospites o què denuncies? Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 23/març/2009

En una democràcia, partits no democràtics?
  Una societat democràtica, ha de tolerar partits no democràtics que, si arriben al poder, aboliran la democràcia? La democràcia, valor fràgil, ha de ser a vegades intolerant? Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 2/2/2000

Els valors, subjectius o objectius?
  Les coses tenen valor perquè les desitgem o les desitgem perquè tenen valor? Sembla que els valors, quant més elevats, més objectius són. Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 2/2/2000

Baralla d'advocats: la paradoxa de Protàgores
  La paradoxa de Protàgores il·lustra la tesi d'aquest filòsof grec segons la qual tota qüestió té dues cares, dues perspectives difícilment reconciliables. Però, en el cas de la paradoxa, ja s'han donat diferents respostes. Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 30/10/1996

Desig versus realització del desig
  «Has de pregar que el camí sigui llarg», perquè el mateix camí vers la realització del desig pot ser més satisfactori que el seu acompliment: una Ítaca que podem trobar pobra. Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 22/2/1997.

Els meus pensaments, els meus sentiments? Descartes, Kundera?
  Descartes afirma «penso, doncs sóc»; Kundera, «sento, doncs sóc». Què és el que constitueix més profundament el meu jo? Relació d'intervencions.
  Data d'entrada: 30/10/1996
 
Polis