Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Els ous
 
El pa, l'arrňs, la pasta i la resta de cereals La llet i els seus derivats
Els peixos i els mariscs Els llegums
Les hortalisses, les verdures i les fruites Els ous
La carn  
 

Cau sobre ells el terror del colesterol i tenen una mala fama injusta. Són rics, barats, populars i molt nutritius, un aliment complet.
La clara conté pràcticament només proteïnes, millors que les del peix, la carn i la llet. Dins el rovell hi trobem a més a més greix, minerals (ferro), vitamines (A i del grup B) i colesterol.
Entre el consum d'ous per part dels humans, el més petit és el de guatlla, i el d'oca, que era el campió fins fa poc, ha quedat en segona posició amb la competència dels que pon l'estruç.
Un detall important a l'hora de comprar-los és la completa integritat de la closca, ja que per més petita que pugui ser una esquerda en l'ou, hi han possibilitats de que hi entrin gèrmens que el contaminin.
Com a regla general, i tractant-se de gent sana, no convé prendre més de quatre ous frescos per setmana ja que ens podrien ocasionar problemes.














Torna al nivell superior