Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
La carn
 
El pa, l'arrňs, la pasta i la resta de cereals La llet i els seus derivats
Els peixos i els mariscs Els llegums
Les hortalisses, les verdures i les fruites Els ous
La carn  
 

És una constant mundial: a més nivell de vida, major consum de carns, que és junt amb el peix car, la proteïna dels rics.
Amb la carn, es produeixen actualment abusos: les racions són exageradament desproporcionals a les necessitats de nutrients que demana l'organisme humà, i aquesta gola carnissera dispara el consum de greixos saturats, molt perjudicial per a la salut.
Entenem per productes càrnics les parts comestibles dels animals consumits per l'home, des dels músculs fins als tradicionals embotits i patés i aquests, aporten a la nostra dieta una quantitat de proteïnes força destacable.
El valor nutritiu de totes les carns és molt semblant; però la quantitat de grasses varia entre el 4 i el 25 per cent.
El porc és un cas a part, i depenent de l'edat i la criança de l'animal, la seva carn magre pot tenir menys grassa que la de la vaca o xai. Per la seva riquesa en àcid olèic monoinsaturat, de composició semblant a la de l'oli d'oliva, aquesta grassa no és tan enemiga del nostre aparell cardiovascualr. Per aquesta raó el nutriòlegs anomenen al porc "olivera amb potes". El seu pernil és font de minerals (zinc, ferro..) i vitamines del grup B, però cal destacar que mai serà el mateix in tall de magre de porc que els seus embotits, perquè alguns d'ells estan elaborats amb un 70 per cent de greix.










Torna al nivell superior