Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Les hortalisses, verdures i fruites
 
El pa, l'arrňs, la pasta i la resta de cereals La llet i els seus derivats
Els peixos i els mariscs Els llegums
Les hortalisses, les verdures i les fruites Els ous
La carn  
 

Alguns treballs estadístics i centífics afirmen i estan d'acord en la següent dada: els pobles ben alimentats amb verdures, hortalisses i fruites tenen menys rics d'emmalaltir de càncer. Així doncs, els productes de l'hort com les mongetes, l'api, les carxofes, la col, l'enciam, els espàrrecs, les tomàquets, etc. protegeixen i defensen el nostre organisme. La família de les cols, cítrics i en general tots els vegetals (pastanaga, tomàquet, raïms...) formen un poderós exèrcit que té la missió de protegir i defensar la nostra salut.
Ens ofereixen hidrats de carboni, vitamines, minerals, aigua i, sobretot, fibra. La seva quantitat de greix és inapreciable, i la seva riquesa en vitamines és altíssima, en especial de vitamina C i carotens, d'alt poder antioxidant, preventiu per tant de l'envelliment.
S'han de menjar almenys dos peces de fruita al dia, plàtan, poma, pera, taronja, mandarina, raïm, meló, síndria... La millor hora per prendre-les no està establerta, cadascú les pot menjar quan li vinguin més bé i no tenen perquè ser per postre. Igual que l'aigua, els sucs en dejú netegen l'organisme.
La cocció al vapor és la manera més adient de cuinar les hortalisses perquè perden menys vitamines, però a més a més, sempre han de ser presents crues, en forma d'amanida.













Torna al nivell superior