Són els aliments que més substàncies nutritives
apleguen; prendre'ls és garantia de bona nutrició a qualsevol
edat.
Els làctics aporten proteïnes de valor equiparable a la
carn, els ossos i el peix.
Ens donen un calci que el nostre organisme absorbeix millor que el d'altres
aliments i que és imprescindible per a la infància, l'adolescència,
l'embaràs, l'alletament, per després de la menopausa,
període en el que es produeixen carències importants d'aquest
mineral (osteoporosi), així com per a la gent gran, tan per als
homes com per les dones.
Porten importants quantitats de vitamines A, D i del grup B.
El formatge i els derivats làctics conserven bé totes
aquestes substàncies nutritives descrites.
La intolerància al sucre de la llet (lactosa) es resol amb els
iogurts, fabulosos per regenerar la flora intestinal i prevenir infeccions
intestinals.
Com tots sabem, la llet i els seus derivats poden cuinar-se en cremes,
salses, pastes, croquetes, natilles, purés...; per tal de variar,
alegrar i enriquir el menjar diari en les diverses cultures del món.