Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
La llet i els seus derivats
 
El pa, l'arrňs, la pasta i la resta de cereals La llet i els seus derivats
Els peixos i els mariscs Els llegums
Les hortalisses, les verdures i les fruites Els ous
La carn  
 

Són els aliments que més substàncies nutritives apleguen; prendre'ls és garantia de bona nutrició a qualsevol edat.
Els làctics aporten proteïnes de valor equiparable a la carn, els ossos i el peix.
Ens donen un calci que el nostre organisme absorbeix millor que el d'altres aliments i que és imprescindible per a la infància, l'adolescència, l'embaràs, l'alletament, per després de la menopausa, període en el que es produeixen carències importants d'aquest mineral (osteoporosi), així com per a la gent gran, tan per als homes com per les dones.
Porten importants quantitats de vitamines A, D i del grup B.
El formatge i els derivats làctics conserven bé totes aquestes substàncies nutritives descrites.
La intolerància al sucre de la llet (lactosa) es resol amb els iogurts, fabulosos per regenerar la flora intestinal i prevenir infeccions intestinals.
Com tots sabem, la llet i els seus derivats poden cuinar-se en cremes, salses, pastes, croquetes, natilles, purés...; per tal de variar, alegrar i enriquir el menjar diari en les diverses cultures del món.















Torna al nivell superior