Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Els peixos i els mariscs
 
El pa, l'arrňs, la pasta i la resta de cereals La llet i els seus derivats
Els peixos i els mariscs Els llegums
Les hortalisses, les verdures i les fruites Els ous
La carn  
 

     Des dels més prestigiosos santuaris de la ciència mundial es recomana la ingesta de peix i marisc com un puntal de la salut. Ja no hi ha dubtes, les seves proteïnes competeixen en valor nutritiu amb les de la carn, el greix no és saturat, té menys colesterol i li donen menys feina a l'estómac a l'hora de fer la digestió.
     L'última qualitat saludable del mar són els àcids grassos omega-3 dels peixos, que es caracteritzen per ser especialment amics del nostre cor i de tot l'aparell cardiovascular, fins al punt que les autoritats sanitàries de molts països recomanen menjar peix per fer agafar-ne provisions.
     Per la vitamina D que té el peix s'assegura una bona calcificació dels ossos i, junt amb els productes làctics, són l'aliment que aporta major quantitat de vitamines A i D.
Però el que s'ha de destacar en els productes del mar és l'aport de iode que ens regalen. Sense aquest nutrient, l'organisme humà no es desenvolupa ni física ni intel·lectualment de manera correcta.
     A més a més de ser rics, en els nutrients dels animalets que viuen del mar, mariscs, crustacis i mol·luscs, trobem una alta concentració de minerals i oligoelements: calci, fòsfor, ferro, zinc, seleni, iode...
     Fresc, congelat o en oli, s'ha de menjar peix almenys quatre vegades per setmana.
El peix blau dóna més calories, però també més proteïnes, vitamines i minerals que el blanc tot i que el seu greix insaturat afavoreix molt la circulació.
     Quasi tots els peixos són igualment rics en vitamina del grup B, vital per la formació de glòbuls vermell i del sistema nerviós i, si la cadena del fred no es trenca, el peix congelat aporta de la mateixa manera que el fresc totes les substàncies ja esmentades.








Torna al nivell superior