Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Dieta 1: dieta del iogurt
 
Dietes elaborades per metges
Dietes extretes de revistes de moda
Dieta 1 Dieta 2 Dieta 3 Dieta 4 Dieta 5 Dieta 1 Dieta 2 Dieta 3 Dieta 4 Dieta 5
 

 

Aliment

Quantitat

Calories

Proteïnes

Lípids

Glúcids

 

Te

200 ml.

116

28.2

0

0

Sacarina

 

0.02

0

0

0.0002

Iogurt natural

125 grs.

77.5

4.75

4.375

5.375

Poma

180 grs.

93.6

0.375

0.5

17.25

Suc taronja

200 ml.

88

1.6

0.4

21

 

Pasta

60 grs.

225

7.68

0.84

45.9

Formatge fresc

20 grs.

34.8

3

2.2

0.8

Pernil dolç

20 grs.

57.8

4.18

4.42

-----

Olives

15 grs.

30

0.105

3

1.2

Oli

5 grs.

45

0

5

-----

 

Iogurt natural

125 grs.

77.5

4.75

4.375

5.375

Préssec

130 grs.

62.4

0.91

0.26

15.73

 

Pollastre

250 grs.

302.5

51.25

10.75

-----

Patata al forn

70 grs.

77

1.82

0.49

20.58

Iogurt natural

125 grs.

77.5

4.75

4.375

5.375

Pera

110 grs.

63.8

0.77

0.44

17.6

 

TOTAL (grs.)

   

114.14

41.425

156.1852

TOTAL (cal.)

1428.42

456.56

372.825

624.7408

TOTAL ( %)

 

31.96

26.10

43.73

 

     Comencem amb les dietes o règims extrets de revistes. La dieta 1, anomenada dieta del iogurt, ens suposa 1428.42 calories, per tant és una dieta que té com a objectiu l’aprimament perquè ofereix menys calories de les necessàries. En quant als tants per cents de nutrients, observem algunes xifres que fins ara no havíem trobat. Veiem un 31.96 % de proteïna, excés força elevat que podria produir-nos una intoxicació, ja que les proteïnes no utilitzades es cremen per produir energia i la seva combustió allibera productes tòxics com l’amoníac que poden significar malalties o bé un envelliment prematur. Llavors, de lípids tenim un 26.10 %, quantitat que no arriba a les necessitats diàries d’aquests i que podria suposar una carència, arriscant-nos així a que no es produeixin totes les reaccions metabòliques de l’organisme. Finalment, el tant per cent de glúcids també seria baix, considerant que en necessitem un 50 o 60 per cent i es podrien produir també carències que impedissin el bon funcionament del nostre metabolisme. Cal destacar però que en aquesta dieta el que més la separa de ser equilibrada són les proteïnes, ja que la manca de lípids o glúcids no és gaire gran. Així doncs, direm que aquesta dieta seria adequada per l’aprimament perquè aporta poques calories, però a la vegada, hem de dir també que no és aconsellable perquè no és equilibrada i ens podríem trobar amb problemes d’excés de proteïnes i de carència de lípids i glúcids.

Torna al nivell superior