|
Dieta
1: dieta del iogurt
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Comencem amb les dietes o règims extrets de revistes. La dieta 1, anomenada dieta del iogurt, ens suposa 1428.42 calories, per tant és una dieta que té com a objectiu laprimament perquè ofereix menys calories de les necessàries. En quant als tants per cents de nutrients, observem algunes xifres que fins ara no havíem trobat. Veiem un 31.96 % de proteïna, excés força elevat que podria produir-nos una intoxicació, ja que les proteïnes no utilitzades es cremen per produir energia i la seva combustió allibera productes tòxics com lamoníac que poden significar malalties o bé un envelliment prematur. Llavors, de lípids tenim un 26.10 %, quantitat que no arriba a les necessitats diàries daquests i que podria suposar una carència, arriscant-nos així a que no es produeixin totes les reaccions metabòliques de lorganisme. Finalment, el tant per cent de glúcids també seria baix, considerant que en necessitem un 50 o 60 per cent i es podrien produir també carències que impedissin el bon funcionament del nostre metabolisme. Cal destacar però que en aquesta dieta el que més la separa de ser equilibrada són les proteïnes, ja que la manca de lípids o glúcids no és gaire gran. Així doncs, direm que aquesta dieta seria adequada per laprimament perquè aporta poques calories, però a la vegada, hem de dir també que no és aconsellable perquè no és equilibrada i ens podríem trobar amb problemes dexcés de proteïnes i de carència de lípids i glúcids. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||