Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Dieta 2: Dieta de la fibra
 
Dietes elaborades per metges
Dietes extretes de revistes de moda
Dieta 1 Dieta 2 Dieta 3 Dieta 4 Dieta 5 Dieta 1 Dieta 2 Dieta 3 Dieta 4 Dieta 5
 

 

Aliment

Quantitat

Calories

Proteïnes

Lípids

Glúcids

 

Suc taronja

200 ml.

88

1.6

0.4

21

Pa de sègol

30 grs.

69.6

1.95

0.27

14.37

Iogurt natural

125 grs.

77.5

4.75

4.375

5.375

 

Enciam

120 grs.

21.6

1.44

0.24

3.48

Tomàquet

50 grs.

11

0.5

0.15

2

Sardines

20 grs.

14

12.5

10

-----

Pebrot vermell

15 grs.

3.3

0.18

0.03

0.6

Poma

20 grs.

10.4

0.06

0.07

2.4

Oli

15 grs.

135

0

15

-----

Xai

150 grs.

292.5

34.95

17.55

1.2

Poma

180 grs.

93.6

0.54

0.72

24.84

 

Pera

110 grs.

63.8

0.77

0.44

18.48

 

Enciam

120 grs.

21.6

1.44

0.24

3.48

Pollastre

50 grs.

60.5

10.25

2.15

-----

Pinya

15 grs.

12.6

0.06

0

3.3

Salsa Rosa

5 grs.

35.9

0.09

3.94

0.1

Nous

10 grs.

66

1.5

6

1.5

Mandarina

100 grs.

33

1.2

0.9

10.8

 

TOTAL (grs.)

   

73.78

62.475

112.925

TOTAL (cal.)

1109.9

295.12

562.275

451.7

TOTAL ( %)

 

26.58

50.65

40.69

 

         La segona dieta d’aquest grup ens aporta encara menys calories, concretament 1109.9 calories, per tant, també és d’aprimament. El tant per cent de proteïnes, un 26.58 % és elevat, cosa que produiria un excés d’aquestes però no gaire significatiu. Els lípids si que es troben en excés, i en un excés força considerable. Mentre que nosaltres necessitem aproximadament un 30 % de lípids, aquesta dieta ens ofereix un 50.65 % cosa que suposaria sense cap dubte un augment de greix dins del nostre cos, i si aquest greix conté àcids grassos saturats (els que es troben en greixos sòlids: cansalada, mantegues, llard, carns poc magres...) podria provocar malalties cardiovasculars, infarts de miocardi i embòlies degut a un excés de colesterol. Tot seguit, com a conseqüència de l’elevat nombre de lípids, trobem un dèficit de glúcids, exactament un 40.69 %, cosa que podria influir en un mal funcionament del nostre cos per no tenir la quantitat suficient d’aquest tipus de nutrients. D’aquesta manera, i al igual que l’anterior, tot i ser una dieta adequada per l’aprimament, no resultaria bo posar en pràctica aquesta dieta perquè no és equilibrada, no aporta els nutrients necessaris i per tant podria afectar greument el nostre funcionament interior.

Torna al nivell superior