Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Els aspectes negatius de l'alimentació moderna
 
La difícil selecció dels aliments Els aspectes negatius de l'alimentació moderna
Problemes d'ahir i d'avui La nostra part de culpa com a consumidors
La causa de l'intoxicació Moltes i diverses causes de transtorn
Els controls de sanitat Intoxicacions alimentàries greus
 

       Les tècniques modernes de conreu de plantes, cria forçada d'animals per a al producció d'aliments, conservació per la calor, fred o altres procediments, l'ús de nous additius alimentaris, transports a llargues distàncies, menjars col·lectius, nous sistemes de cuinar, emmagatzematge i conservació prolongada al propi domicili de l'usuari, preparats per a consum ràpid, formes de vida distintes com a conseqüència de factors laborals i socials i encara moltes altres causes ens han portat la solució a uns problemes però també n'han generat de nous que han de ser resolts.
       La preparació anticipada de nombrosos plats, tant d'ús casolà com per a grans col·lectivitats: escoles, casernes, viatgers, hospitals, per bé que impliquen avantatges evidents, cal reconèixer que, d'altra banda, poden representar un perill per culpa d'una fallada en qualsevol aspecte.

















Torna al nivell superior