Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
Problemes d'ahir i d'avui
 
La difícil selecció dels aliments Els aspectes negatius de l'alimentació moderna
Problemes d'ahir i d'avui La nostra part de culpa com a consumidors
La causa de l'intoxicació Moltes i diverses causes de transtorn
Els controls de sanitat Intoxicacions alimentàries greus
 

       Aquests trastorns no són un problema d'avui; sempre ho han estat i potser més encara antigament, per tal com es coneixien pitjor les seves causes, alhora que els sistemes de producció, els mètodes d'inspecció i els mitjans de conservació eren rudimentaris, o si més no, deficients.
       Avui dia, gràcies als mitjans de comunicació, es coneixen ràpidament i àmpliament les intoxicacions col·lectives i fortuïtes i això fa pensar que són molt més freqüents.        Malgrat tot cal no oblidar que tampoc no són excepcionals, atès que sovint es produeixen petits trastorns d'origen alimentari de caràcter subclínic atribuïts a causes molt diverses no relacionades amb els aliments. De vegades apareixen picors, petites diarrees, malestar indefinit, digestions anormals que és molt possible que siguin causades per la indigestió d'un aliment en condicions sanitàries incorrectes.



















Torna al nivell superior