Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes
La causa de l'intoxicació
 
La difícil selecció dels aliments Els aspectes negatius de l'alimentació moderna
Problemes d'ahir i d'avui La nostra part de culpa com a consumidors
La causa de l'intoxicació Moltes i diverses causes de transtorn
Els controls de sanitat Intoxicacions alimentàries greus
 
       La producció d'una intoxicació, d'una malaltia d'etiologia alimentària requereix unes condicions determinades. És necessària la presència d'un germen o d'una substància tòxica en quantitat suficient i amb un caràcter agressiu considerable ja que el nostre organisme posseeix uns potents mecanismes defensius immunitaris i de desintoxicació que impedeixen l'aparició de trastorns: sense ells la vida no seria possible.
       Per això, aquelles persones que es troben en una situació d'inferioritat defensiva, com és el cas dels ancians, malalts, nens i immunodeprimits, són les més afectades, per la qual cosa requereixen una atenció especial.





















Torna al nivell superior