Ajuda
Correu electrònic
 
 
Estadística
Programari
Fitxers necessaris
Activitat Word
Excel
 

Diagrama lineal

Obre el fitxer do_penedes.xls. Aquest full de càlcul conté les dades de l'evolució de la producció en la Denominació d'Origen Penedès des de 1990 fins 1999. Anem a fer una diagrama lineal que reflecteixi l'evolució de la producció de vi de taula entre 1990 i 1999.
Selecciona el rang C3:C12. Clica sobre la icona . Tria el tipus de gràfics: LÍNEAS i el primer subtipus (a dalt a l'esquerra). Clica SEGÜENT.

A la finestra següent tria la pestanya SEIRE i a ROTULOS DEL EJE DE CATEGORIAS selecciona els diferents anys. Clica SIGUIENTE.

A la finestra següent desactiva MOSTRAR LEYENDA i escriu els títols adients. Clica SIGUIENTE.
Tria l'opció EN UNA HOJA NUEVA i posa-li el nom "Lineal 1".

Modifica la grandària de les lletres.


Anem a fer algunes petites modificacions al gràfic anterior. Fes doble clic sobre qualsevol dels anys, apareixerà la finestra FORMATO DE EJES, tria la pestanya ALINEACIÓN, canvia-la perquè els anys apareguin en vertical. Sense sortir d'aquesta finestra tria la pestanya ESCALA i desactiva EJE DE VALORES (Y) CRUZA ENTRE CATEGORIAS.

Fes doble clic sobre qualsevol quantitat de l'eix vertical (per exemple sobre 50.000). Apareixerà la finestra FORAMTO DE EJES. Observa que el mínim està a 0, canvia'l i posa 100.000.

Fes doble clic sobre la línia poligonal i augmenta-li el gruix. El resultat ha de ser semblant al que mostra la imatge següent.

 

Ara volem fer un diagrama lineal que mostri l'evolució del vi de taula, del cava i de la denominació d'origen. Aprofita el que saps, investiga, prova, ... fins obtenir un gràfic semblant al següent. Anomena'l "Lineal 2".Estadística