Ajuda
Correu electrònic
 
 
Edició
Programari
Fitxers necessaris
Activitat Word
ExcelWord
 

Gràfics en els documents

Ja hem vist com es poden fer gràfics estadístics amb l'EXCEL. Tot seguit veurem com obtenir una còpia impresa, com incorporar-los a un processador de textos o a un programa de presentació. Per imprimir un gràfic amb EXCEL només cal triar ARCHIVO | IMPRIMIR. Si volem veure com quedarà i modificar els marges podem triar prèviament ARCHIVO | VISTA PRELIMINAR.

 

Obre el fitxer do_penedes.xls. Tria el full Barras 2. Imprimeix el gràfic.

Sovint volem imprimir les dades del full de càlcul conjuntament amb el gràfic. Tria ara el full Sectors2. Sobre la zona blanca clica amb el botó dret i tria l'opció del menú contextual: UBICACIÓN. Observa que és la mateixa última finestra que surt quan creem un gràfic. Tria COMO OBJETO EN: i selecciona el full on hi hagin les dades. Ja el tenim incorporat. Només resta moure el gràfic, potser canviar la mida de les lletres i ubicar-lo sota les dades per procedir seguidament a l'impressió. És aconsellable fer una Vista prèvia per modificar els marges. Fes una impressió

 

Si volem incorporar un gràfic a un document WORD (o a una presentació de POWERPOINT) només cal, des del WORD triar l'opció INSERTAR | OBJETO... | CREAR DESDE ARCHIVO i seleccionar l'arxiu corresponent clicant a la icona EXAMINAR...

 

Crea un nou document de WORD, anomena'l excel.doc. Posa el títol "Denominació d'Origen Penedès". A sota del títol insereix el full de càlcul do_penedes.xls tal i com s'explica al paràgraf anterior.

Fes doble clic sobre l'objecte que acabes d'inserir. Selecciona el full Barres 2. Per sortir clica fora del objecte. Si cal centra'l i modifica les mides. Imprimeix el document que acabes de crear. Desa'l.

 

Amb el Word també podem crear directament fulls de càlcul i gràfics. El procés és ben simple, seleccionar INSERTAR | OBJETO... i des de la pestanya CREAR NUEVO triar HOJA DE CALCULO DE MICROSOFT EXCEL o GRAFICO DE MICROSOFT EXCEL. En el cas que triïs el gràfic et sortirà un gràfic per defecte, tu hauràs de modificar les dades o crear-ne un de nou. D'una forma semblant també es pot fer amb POWERPOINT.

 

Si volem incorporar el gràfic a una pàgina Web, fent servir, per exemple, el DreamWeaver caldrà convertir el gràfic en un fitxer d'imatge. El procés és el següent. Selecciona el gràfic fent clic a la part blanca del gràfic (apareixeran uns quadrats negres al voltant del gràfic). Copia'l clicant sobre la icona de COPIAR . Obre un programa gràfic com pot ser el Photoshop o el Paint Shop Pro. Enganxa el gràfic. Desa el fitxer amb extensió gif. Tanca el programa gràfic i obre l'editor de pàgines web. Insereix el fitxer amb extensió gif a la teva pàgina web.

 


Edició