Ajuda
Correu electrònic
 
 
Estadística
Programari
Fitxers necessaris
Activitat Word
Excel
 

Diagrama de sectors

Obre el fitxer do_penedes.xls. Aquest full de càlcul conté les dades de l'evolució de la producció en la Denominació d'Origen Penedès des de 1990 fins 1999. Anem a fer un diagrama de sectors que reflecteixi la producció l'any 1999.
Selecciona el rang B12:D12. Clica sobre la icona . Tria el tipus de gràfics: CIRCULAR, el que surt per defecte (a dalt a l'esquerra). Clica SEGÜENT.

A la finestra següent tria la pestanya SEIRE i a ROTULOS DEL EJE DE CATEGORIAS, selecciona les cel·les que contenen els diferents noms. Clica SIGUIENTE.

A la finestra següent escriu el títol "Producció l'any 1999". A la pestanya RÓTULOS DE DATOS tria MOSTAR PORCENTAGE. Clica SIGUIENTE.

A la finestra següent selecciona EN UNA HOJA NUEVA i posa-li el nom "Sectors 1". El resultat ha de ser semblant a:


Anem a fer algunes modificacions al gràfic anterior. Comença augmentant la grandària dels rètols, tal i com has vist en les activitats sobre els diagrames de barres. Després gira'l 250º amb l'opció FORMATO DE SERIE DE DATOS (doble clic sobre el gràfic) i la pestanya OPCIONES.

Després clica sobre el centre (aproximadament) i arrossegarem el ratolí cap en fora per separar els sectors.

Finalment, clica amb el botó dret del ratolí sobre el gràfic, tria TIPOS DE GRÁFICO... en tres dimensions. El gràfic resultant ha de ser semblant al de la imatge.

 


Estadística