Novetats 2010
Inici
.
 
Desembre

Dia 11 al Puig de Montilivi: Un grup de pardals xarrecs (Passer montanus) cerquen llavors. Dos aligots comuns (Buteo buteo) s'aixequen i agafen alçada aprofitant els corrents tèrmics. Un altre exemplar que passava volant ha estat foragitat per un gavià argentat. Hi ha molta presència de tallarols de casquet (Sylvia atricapilla) i de tords comuns (Turdus philomelos).


Aligot comú

Dia 1: A l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè s'hi observen els ocells, mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus), mallerenga blava (Parus caeruleus), mosquiter comú (Phylloscopus collybita), bruel (Regulus ignicapilla). Els evònims (Evonymus europaeus) mostren els fruits rosats i taronges ben oberts.


Evònim

A Ocells, s'ha millorat la fitxa de l'Esparver i del Trist.

S'ha creat la fitxa del microlepidòpter Monopis imella a la secció Arnes.

A l'apartat Paisatges s'hi ha inclòs la fitxa del Pont de la Font el Rei.

S'ha afegit un nou arbre: l'Olivera.

A la secció Escarabats s'hi ha inclós la fitxa de l'Escanyapolls i de Dicladispa testacea.

La darrera fitxa inclosa a la secció Homòpters és la de Dictyophara europaea.

S'innaugura la secció de MOSQUES I MOSQUITS (Dípters). De moment s'hi han posat les espècies: Volucella zonaria, Tachina magnicornis

 
Novembre

Dia 29: A la part més alta d'un ginkgo (Ginkgo biloba) del C/ Tosa d'Alp, s'hi ha aturat un picot verd (Picus viridis). Des d'allà ha cantat diverses vegades.

Dia 20: Una femella de bruel (Regulus ignicapilla) repassa amb deteniment les branques d'un avet al carrer Can Llobet.

Dia 12: Es troba una reineta (Hyla meridionalis) en un jardí particular del Puig de Montilivi.


Reineta

Dia 11: apareix atropellat un Eriçó fosc (Erinaceus europaeus) de bona mida al carrer Puigsacalm, a l'alçada del Parc de la Fura.

Dia 10: un Bruel (Regulus ignicapilla) saltironeja per les branques dels pins del pati de l'Institut Montilivi. Des del Puig de Montilivi un esparver vulgar (Accipiter nisus) vola cap el centre de la ciutat.

Dia 5: Una TALLARETA CUALLARGA molt amagadissa volta pel cim del Puig de Montlivi. És la segona vegada que s'hi observa aquesta espècie, després que el 15-11-2005 li observés per primer cop en Ponç Feliu. Que les dues observacions siguin del mes de novembre podria indicar que es tracta d'exemplars en dispersió (a les Gavarres n'hi ha alguna població sedentaria).

S'ha millorat la fitxa del picot verd.

 
Octubre

Dia 28: Altre cop es veu un esparver (Accipiter nissus), aquesta vegada sobrevolant la Creueta.

Dia 24: una reineta (Hyla meridionalis) jove s'enfila per la paret d'un jardí al carrer Can Llobet.

Dia 23: Encara es veu passar per la Creueta una oreneta vulgar (Hirundo rustica) en vol cap el sud, potser sigui la darrera d'aquest any. Un blauet (Alcedo atthis) passa volant per l'Onyar, al Congost de Montilivi.

Dia 22: Per segon dia consecutiu, entre les 6 i la 7 del vespre, s'han vist volant entre el Puig de Montilivi i l'avinguda Pericot, dos exemplars d'esparver vulgar (Accipiter nisus) amb la clara intenció de caçar algun ocell.

Dia 17: S'identifica una nova espècie de pugó saltador al Puig de Montilivi: Aphrophora corticea. A l'Onyar, sota el pont de la variant, una tortuga de rietrol (Mauremys leprosa) pren el sol sobre un tronc. Prop d'allà s'hi troba un Bernat pescaire (Ardea cinerea). I a l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè s'hi observa una nova espècie de xinxa classificada com Arma custos.


Aphrophora corticea, Arma custos i Periquito

Dia 15: Un periquito (Melopsittacus ondulatus) femella de color groc s'atura a les branques d'un roure al Puig de Montilivi. Al mateix indret s'hi va observar el primer tord (Turdus philomelos) hivernant.

Dia 12: Es troba un gripau corredor (Bufo calamita) a la Creueta, animat per la humitat que han aportat les darreres pluges, és una espècie poc abundant en aquest espai.

Dia 9: Al Puig de Montilivi es troba una larva d'Empusa pennata, en una data molt poc habitual. Al mateix lloc s'hi observa de manera abundant l'arna Antigastra catalaunalis, la llagosta Aiolopus strepens i una larva de la MARIETA ARLEQUINADA (Harmonia axyridis). Aquesta marieta és la primera vegada que s'observa en estat silvestre aquí (i potser en una àrea molt més àmplia). El fet que sigui una larva indica la presència d'adults que l'hagin engendrat.


Antigastra catalaunalis i Marieta arlequinada

 
Setembre

Dia 25: A l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè s'observen les papallones Carcharodus alceae i Pyrausta despicata.


Carcharodus alceae i Pyrausta despicata

Dia 23: Les obres de construcció del dipòsit d'aigua potable al Puig de Montilivi segueixen a bon ritme.


Dipòsit d'aigua i Scopula nigropunctata

Dia 11: es troba una arna de l'espècie Scopula nigropunctata en una casa del Puig de Montilivi.

Dia 8: Un esquirol (Sciurus vulgaris) travessa apresuradament el vial que porta de la Creueta al campus Montilivi de la UdG (observadora: Cristina Sens).

Dia 5: Al capvespre i al Puig de Montilivi s'observen dues arnes noves per aquest espai, l'enorme Borinot de les corretjoles (Agrius convolvuli) i el bonic noctúid Grammodes stolida.


Borinot de les corretjoles, Grammodes stolida i Scopula marginepunctata

Dia 4: al Puig de Montilivi s'observa una arna de l'espècie Scopula marginepunctata.

Dia 3: Les obres de construcció del dipòsit daigua potable de 3.500 metre cúbics segueixen, ara prop del cim del Puig de Montilivi. Podeu consultar aquí el "Pla especial" redactat per l'Ajuntament de Girona amb els estudis previs a la construcció. I aquí podeu veure l'"Estudi d'impacte ambiental" i mesures correctores.

Aquest mes s'ha obert una nova opció en el menú principal. S'anomena IMPACTES i esperem no poder-hi posar gaire informació, ja que recollirà aquelles agressions que s'observin a l'àrea d'estudi d'aquest web.

S'ha millorat la fitxa del Tudó (Columba palumbus) a la secció d'ocells i la de la llagosta Thyreonotus corsicus.

 

 
Agost

Dia 31: Des del pont vell de la Creueta es pot observar un poll i dos adults de polla d'aigua (Gallinula Chloropus). Les obres d'urbanització del Polígon de Palol d'Onyar no serveixen per evitar l'abocament d'aigües brutes a l'Onyar.

Dia 17: Grups d'abellerols (Merops apiaster) passen pel Puig de Montilivi on s'aturen a alimentar-se.


Trist, Polla d'aigua i Abellerol

Dia 12: Al pont vell de la Creueta hi havia un martinet blanc (Egretta garcetta) aturat dalt d'un arbre, un Bernat pescaire (Ardea cinerea) s'ha aixecat del mig del meandre de la Creueta on també hi voltava un trist (Cisticola juncidis). L'esparraguera (Asparagus acutifolius) està ben florida.


Card cigrell, Faneròptera aranya i Chlorophorus varius

Dia 2: Al Puig de Montilivi: Hi ha moltes papallones Pyronia cecilia sobre les plantes de panical (Eryngium campestre). Sobre la mateixa planta s'hi observen 9 xinxes Graphosoma semipunctatum, 8 escarabats Trichodes leucopsideus i 2 Chlorophorus varius. Entre l'herbei es veuen i se senten moltes llagostes de l'espècie Faneroptera aranya (Tylopsis liliifolia). També destaquen les florides dels cards anomenats Card cigrell (Carlina corymbosa) i Panical blau (Echinops ritro).

 
Juliol

Dia 31: Observacions fetes a l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè: XIVITA (Tringa ochropus) vista per primera vegada en aquest espai, blauet (Alcedo atthis) pescant a pocs metres de l'observador, un mínim de 10 crancs de riu americans (Procambrus clarki) avancen caminant contracorrent en un petit ràpid del riu, 1 exemplar de papallona DANAUS CHRYSIPPUS passa volant remuntant l'Onyar, mai s'havia observat aquesta espècie al Gironès!


Blauet i Xivita

Dia 22: Torna a sentir-se el mussol comú (Athene noctua) al Puig de Montilivi.

Dia 12: Es troba una arna Acontia trabealis al Puig de Montilivi.


Acontia trabealis, llagosta verda d'ales llargues

Dia 9: Al meandre de la Creueta es localitza un escarabat Protaetia morio, 3 Llagostes verdes d'ales llargues (Tettigonia veridissima), moltes papallones Brintesia circe, 1 àguila marcenca (Circaetus gallicus) fent l'aleta, 1 blauet (Alcedo atthis) a l'Onyar i una NOVA SUBESPÈCIE DE TORTUGA D'AIGUA PEL GIRONÈS: Trachemys scripta scripta o Tortuga d'orelles grogues, que estava sobre un tronc davant del cementiri de Girona. És una espècie introduïda i per tant és una mala notícia.


Brintesia circe, Tortuga d'orelles grogues i Chlorophorus sartor

Dia 7: S'ha trobat un nou escarabat pel Puig de Montilivi. Es tracta de Chlorophorus sartor.

Dia 5: Se sent cantar al Puig de Montilivi un mussol comú (Athene noctua), feia molts mesos que no se'n sentia cap (Observadors: Cristina Sens, Josep Maria Oliva i Josep Barbarà).

Dia 1: Al Puig de Montilivi s'hi observa un exemplar de pugó saltador de l'espècie Ledra Aurita.



S'ha millorat la fitxa de l'escarabat Protaetia morio, del pugó saltador Ledra aurita i del rèptil Tortuga de florida (Trachemys scripta elegans).

S'ha creat la fitxa de l'arna Dysgonia algira i dels ocells Xivitona (Actitis hypoleucos) i Corriol petit (Charadrius dubius).

 
Juny

Dia 30: Al carrer Tosa d'Alp s'hi troba un exemplar mort de l'escarabat Protaetia morio. Feia 17 mm de longitud.

Dia 18: Un poll de cuereta blanca (Motacilla alba) és alimentat per un dels seus progenitors en un jardí particular del Puig de Montilvi.


Onthophagus taurus, Cuereta blanca i Protaetia morio

Dia 17: Es troba al Puig de Montilivi i per primera vegada, un espectacular escarabat piloter banyut, l'Onthophagus taurus.

Dia 4: A partir de les 11 de la nit i durant més d'una hora, al Puig de Montilivi se sent cantar un enganyapastors (Caprimulgus europaeus), un ocell detectat en poques ocasions en aquest espai.

Dia 1: Un eriçó comú (Erinaceus europaeus) jove, que es desplaçava pel bosc de la Font de l'Abella, va ser observat per: Laura Vila, Maria Maseras, Maria Martín i Anabel Duran.


Eriçó comú

ANY INTERNACIONAL DE LA BIODIVERSITAT

Els objectius d'aquest web concorden perfectament amb els de l'Any Internacional de la Biodiversitat 2010 proclamat per l' ONU. Per això, mostrem una adhesió total a aquesta celebració i esperem contribuir-hi de la millor manera donant a conèixer moltes espècies del nostre entorn més proper. Aquesta coneixença ens ha de portar a estimar-les, protegir-les i conservar-les.

 
Maig

Dia 28: Un eriçó comú (Erinaceus europaeus) apareix atropellat a la cantonada dels carrers Puigsacalm i Sant Roc.


Trichodes apiarius

Dia 24: Es troba, després d'alguns anys de no veure'n cap, una peu de l'orquidia flor d'abella (Ophrys apifera) al Puig e Montilivi. Observació d'un escarabat Valgus hemipterurs al meandre de la Creueta. Un martinet de nit pren el sol a ple dia a l'Onyar, al balcar de la passera de Vila-Roja. Al puig de Montilivi s'hi pot observar l'acolorit escarabat Trichodes aparius. I al Congost e Montilivi, en un tram d'uns 200 m aigües avall de les Tres Roquetes, s'hi troben fins a 6 exemplars de tortuga de florida (Trachemys scripta), una densitat molt elevada.

Dia 17: Es troba una eruga de la papallona Paó de dia (Aglais io, abans anomenada Inachis io) sobre una planta d'ortiga a l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè. També s'observa per primera vegada la papallona diürna Melitaea Phoebe ran de l'Onyar, sota el pont de la variant. Per primera vegada, també sota el pont de la variant, es troba un exemplar -per mala sort atropellat i mort- de TORTUGA DE RIEROL (Mauremys leprosa) acabat de sortir de l'ou, la qual cosa indica la reproducció d'aquesta espècie en aquest lloc.

 

Dia 10: Un martinet de nit (Nycticorax nycticorax) resisteix estoicament a l'aigua de l'Onyar a l'alçada del congost de Montilivi, tot i el transit del proper carrer del Carme. Se senten cantar rossinyols (Luscinia megarhynchos) arreu del menadre de la Creuta.


Rossinyol, Cryptocephalus aureolus

Dia 7: A l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè s´hi observa un grup de 6 polls de mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) alimentats pels seus pares i 1 femella de bruel (Regulus ignicapillus) portant becada, fet que confirma aquí la nidificació d'aquestes dues espècies. Entre els escarabats vistos a l'aiguabarreig, destaca Cryptocephalus aureolus identificat per primera vegada, 3 Cassida vibex i 1 marieta Coccinula quatuordecimpustulata.

S'han complementat les fitxes de les següents espècies amb noves dades i/o imatges:

A ocells: Mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus), Bruel (Regulus ignicapillus), Martinet de nit (Nycticorax nycticorax)

A papallones: Paó de dia (Aglais io, abans Inachis io), Pararge aegeria.

A amfibis i rèptils: Granota pintada (Discoglossus pictus).

A escarabats: Cicindela campestris, Trichodes leucopsideus

A plantes herbàcies: Almesquí (Narcissus assoanus), Flor d'abella (Ophrys apifera), Llengües de gall (Serapias lingua)

 
Abril

Dia 25: Extraordinària captura fotogràfica del llangardaix anomenat SARGANTANER GROS (Psammodromus algirus) al Puig e Montilivi. També es troben fins a 4 plantes de l'orquídia Llengües de gall (Serapias lingua) al Puig de Montilivi. Damunt dels espàrrecs tan apreciats en aquestes dates, s'hi han trobat 3 escarabats del mateix gènere: Crioceris asparagi, Crioceris duodecimpunctata i Crioceris paracenthesis.


Limodorum abortivum, Sargantaner gros i Crioceris paracenthesis

Dia 24: Sobre les lletereses florides del Puig de Montilivi s'hi observen diversos exemplars de la xinxa Dicranocephalus albipes. Al mateix puig es localitzen per primera vegada dos peus de l'orquídia LIMODORUM ABORTIVUM. L'altra orquídia trobada és la Flor de l'home penjat (Aceras anthropophorum) amb 92 peus en total.


Dicranocephalus albipes

Dia 17: En Jaume Oliveras observa el fenomen de hill toping dalt del Puig de Montilivi amb les papallones Iphiclides podalirius i Papilio machaon. També observa moltes Lasiommata megera arreu, Pseudophilotes panoptes sobre plantes de farigola i alguna Antocharis cardamines. El mateix dia, a l'aiguabarreix de l'Onyar amb el Celrè, s'observen més d'un centenar de peus d'Aristolòquia rodona (Aristolochia rotunda) i 3 d'Aristolòquia longa (Aristolochia longa), 6 larves de marieta de 7 punts (Coccinella septempunctata), 1 MASTEGATATXES (Ficedula hypoleuca), 2 perdius roges (Alectoris rufa), se senten el 3 primers rossinyols (Luscinia megarhynchos), es poden veure 2 tortugues de rierol (Mauremys leprosa) parant el sol i 1 serp verda (Malpolon monspessulanus).


Pseudophilotes panoptes

Dia 12: Un esquirol (Sciurus vulgaris) torna a ser observat al pati de l'Institut Montilivi. Ara sabem que hi va per menjar-se les pinyes d'uns pins blancs. A sota està ple de pinyes rosegades. (Observadors: Jordi Corrales i un grup d'alumnes de 1r d'ESO).

Dia 10: Mitja dotzena d'exemplars d'oreneta vulgar (Hirundo rustica) acudeixen a una bassa de la Creueta per agafar-ne boletes de fang, per reparar el niu.


Oreneta vulgar i Onthophagus ovatus

Dia 9: Al Puig de Montilivi es localitza un escarabat Onthophagus ovatus freqüent en aquesta època.

Dia 3: Aprofitant la tranquil·litat d'un dia festiu a les obres del polígon industrial de Palol d'Onyar, un blauet (Alcedo atthis) és fotogafiat a l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè portant un peixet al bec. Al mateix lloc s'hi observen 1 bernat pescaire (Ardea cinerea), una polla d'aigua (Gallinula chloropus) i una tortuga de florida (Trachemys scripta). Al pont del carri bici s'hi ha sentit cantar el primer cucut (Cuculus canorus) de l'any i s'hi troba florida la cagamuja (Euphorbia lathyris) i el ranuncle bulbós (Ranunculus bulbosus).


Blauet, Cagamuja i Ranuncle bulbós

Dia 2: Es localitza una viola silvestre (Viola Sylvestris) en un jardí del Puig de Montilivi. També al Puig de Montilivi 2 orquídies: força Aranyosa (Ophrys sphegodes) i unes poques Mosques negres (Ophrys fusca).


Viola silvestre

Les següents fitxes s'han millorat amb més fotografies i dades: Tortuga de florida a amfibis i rèptils, Escarabat dels lliris i Coccinella septempunctata a escarabats, Piezodorus lituratus a xinxes, Libythea celtis i Antocharis cardamines a papallones i Sylvia melanocephala a ocells.

 
Març

Dia 23: S'identifica una nova xinxa per aquest espai, Holcogaster fibulata. Un conill de bosc (Oryctolagus caniculus) és atropellat a la rotonda del camp de futbol del Girona, podria ser el mateix exemplar observat el dia 19.

Dia 20: Pel matí se sent tamborinar a un picot garser gros (Dendrocopos major) al voltant de les runes de la casa de Can Llobet, al Puig de Montilivi. A la tarda, també al Puig de Montilivi es troba una marieta Myrrha octodecimguttata.


Orthosia gothica, Myrrha octodecimguttata i Holcogaster fibulata

Dia 19: Es troba un heteròcer (papallona nocturna) anomenat Orthosia gothica al Puig de Montilivi, aturat en una paret. A la rotonda del camp de futbol del Girona un conill de bosc (Orictolagus caniculus) travessa enmig del trànsit i es refugia entre la vegetació que hi ha plantada al jardí central .

Dia 12: Altre cop es veu un esquirol (Sciurus vulgaris) a l'Institut Montilivi, que després de travessar el C/ Santaló, entra al Centre Educatiu Montilivi, on causa esglai entre el personal de neteja. Podria tractar-se del mateix exemplar del dia 10.

Dia 10: Es pot veure un esquirol (Sciurus vulgaris) a l'Institut Montilivi, desplaçant-se cap a l'aparcament universitari situat més al sud, probablement empès per la nevada anava a la recerca d'aliment -observadors: Cristina Sens i alumnes de 2n d'ESO-. En una fondalada del Puig de Montilivi s'hi troben diversos peus joves de Llorer (Laurus nobilis).


Llorer

Dia 9: De la florida d'almesquí només en queden 3 flors. És d'esperar que encara en surtin d'altres.


Pit-roig

Dia 8: La FORTA NEVADA que deixa gruixos d'un pam o més segons els llocs, acompanyada de vents, provoquen -a més dels inconvenients humans- la caiguda de molts arbres, trencamet de branques i aixafament d'arbustos. Els efectes de ben segur que es faran notar al llarg de tot l'any, especialment a l'època de reproducció. De moment podem destacar la caiguda de la branca on les cotorres de pit gris el mes passat van començar a fer el niu, el primer del municipi. Mentre durava la nevada i en dies successius, degut a la inaccessibilitat de l'aliment, les menjadores d'ocells ha sigut molt visitades per: mallerengues blaves i carboneres, pit-roig i pardals comuns. I aprofitant les engrunes que en cauen: cueretes blanques i merles. Els tords també s'han acostat molt més als jardins.


Viola

Dia 6: Es troba una Llagosta migradora (Locusta migratoria) al cim del Puig de Montilivi. La florida d'almesquí (Narcissus assoanus) ja ha començat al mateix puig. Les violes (viola alba) també inicien la seva floració als llocs humits del Puig de Montilivi.

S'han ampliat les següents fitxes amb noves dades i fotografies: almesquí a flors; ametller a arbres; llagosta migradora a llagostes; i martinet blanc, ànec collverd, picot garser petit, merla, tord comú, i mallerenga cuallarga a ocells; pirrocor a xinxes; Lycaena phlaelas a ropalòcers.

 
Febrer

Dia 22: extraordinària troballa de 2 cotorretes de pit gris (Myiopsitta monachus) preparant un niu dalt d'un freixe al Congost de Montilivi. És la primera vegada que s'observa un intent de nidificació d'aquesta espècie al municipi de Girona i la segona a la comarca del Gironès. Aquest fet ve a constatar la consolidació d'aquesta espècie al·lòctona a casa nostra.


Cotorreta de pit gris

Dia 21: un grup de 3 sorolloses cotorres de kramer (Psittacula krameri) passen cridant per sobre el carrer Joaquim Ruyra en direcció al Puig de Montilivi. Aquesta és una espècie cada vegada més abundant a la ciutat de Girona.


Ametller

Dia 10, en poc espai de temps es veuen passar, sobrevolant el Puig de Montilivi en direcció sud, 3 ocells rapinyaires, potser empesos per la tramontana i les baixes temperatures: 1 aligot comú (Buteo buteo), 1 xoriguer (Falco tinnunculus) i 1 esparver vulgar (Accipiter nisus). Molts ametllers (Prunus dulcis) ja estan plens de flors al Puig de Montilivi.

Durant un mes no s'ha pogut actualitzar aquest lloc web degut a problemes amb el servidor, que per fi el dia 23 han estat resolts.

Les noves fitxes incloses aquest mes són les de les papallones Leptotes pirithous i Neozephyrus quercus.

 
Gener

Dia 23, segueixen les notícies d'impactes a l'entorn natural observat per aquest web. Al Puig de Montilivi ja hi ha 2 pistes obertes i moviments de terres. Però la tranquil·litat excepcional d'un dia festiu ha permès observar alguns ocells hivernants: 6 tords (Turdus philomelos), 1 sit negre (Emberiza cia) i 1 bruel (Regulus ignicapillus).


Sit negre

Dia 18, per si no hi hagués prou molèsties amb les obres del polígon de Palol d'Onyar, la tala del bosc de ribera i la construcció de l'escullera artificial de roca; Ara es troben 2 cabanes per a la captura d'ocells, una a l'aiguabarreig de l'Onyar amb el Celrè (amb unes instal·lacions molt ben elaborades) i l'altra a la llera de l'Onyar entre el pont de la variant i el pont vell de la Creueta. La majoria de vegades es tracta d'activitats il·legals. Pobres ocells!


Cabana de caçador d'ocells

El dia 9 s'ha fet l'habitual cens d'aus aquàtiques hivernants del Gironès. Tot seguit hi ha el resum del tram que s'ha fet dins l'espai tractat per aquest web. El més destacable és no haver observat cap blauet ni cap mosquiter comú abundant en altres edicions. El nombre de cueretes blanques i torrenteres també ha disminuït.

 

CENS D'AUS AQUÀTIQUES HIVERNANTS - 2010

(Des del Pont de la Font del Rei fins
el pont vell de la Creueta)

Observadors: Jaume Oliveras i Josep Barbarà

Nom comú (Nom científic)

Cens 2010
2009
2008
2007

Corb marí gros (Phalacrocorax carbo)

4
5
2
4

Martinet blanc (Egretta garzetta)

2
1
3
1

Bernat pescaire (Ardea cinerea)

2
2
1
2

Ànec collverd (Anas Plathyrynchos)

19
21
5+1
7+1

Aligot comú (Buteo buteo)

1
1
2
2

Polla d'aigua (Gallinula chloropus)

3
2
1
7

Gavià argentat (Larus michaellis)

5
7
6
8

Blauet (Alcedo atthis)

0
4
2
0

Picot verd (Picus viridis)

0
0
0
1

Picot Garser petit (Dendrocopos minor)

0
0
0
1

Titella (Anthus pratensis)

0
1
2
1

Cuereta blanca (Motacilla alba)

2
1
5
5

Cuereta torrentera (Motacilla cinerea)

2
6
6
3

Pardal de bardissa (Prunella modularis)

2
0
2
0

Tord comú (Turdus philomelos)

2
2
10
?

Rossinyol bord (Cettia cetti)

5
10
10
3

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)

0
6
19
7

Repicatalons (Emberiza schoeniclus)

0
0
2
0

Altres observacions del mateix dia: 6 pardals comuns (Passer domesticus), 57 coloms, 4 garses (Pica pica), 6 tallarols de casquet (Sylvia atricapilla), 10 mallerengues carboneres (Parus major), 5 pit-roig (Erithacus rubecula), 3 merles (Turdus merula), 5 pinsans comuns (Fringilla coelebs), 1 faisà (Phasianus colchicus), 1 cadernera (Carduelis carduelis), 4 estornells (Sturnus vulgaris), 1 cargolet (Troglodytes troglodytes), 10 tudons (Columba palumbus) i 1 cotxa fumada (Phoenicurus ochruros). També s'han observat furgades de porc senglar (Sus scrofa) i pilons de terra de talpó comú (Microtus duodecimcostatus).

Dia 7: Ja han començat les obres de construcció d'un dipòsit d'aigua dalt del Puig de Montilivi amb la intervenció de maquinària pesant. Malauradament això representarà un fort impacte pels accessos, treballs i l'impacte visual permanent que en resultarà.

Bon any nou!

S'han inclòs les fitxes de les xinxes Peirates stridulus, Eurygaster maura i Spilostethus pandurus.